Dhamma

Olulisem, kui kirjutis, on see, kes loeb

Hingeelu

Frantiskus Salesius – Filotea

Filotea, tuntud ka nime all Sissejuhatus pühendunud ellu, algas kirjadest mis Frantsiskus kirjutas ühele Prantsuse ilmikdaamile.

Kuigi sarnane nii mitmelegi teisele nö vaimuliku elu õpikule (nagu näiteks levinum Thomas Kempisest “Kristuse jälgedes”), on see raamat üks hinnatum just selle tõttu, et see on suunatud inimestele igal elualal. See tähendab, et see raamat arvestab nendega, kes ei saa alati valida oma palveaegi, peavad hoolitsema laste või teiste pereliikmete eest ja ei eelda tingima kloostri tingimusi, et oma vaimuliku elu tõsiselt võtta.

Frantsiskus Salesius (1567–1622) oli katoliku piiskop 17. sajandist. Sündinud aadli perekonda, kust ta sai jesuiitde poolt hea akadeemilise hariduse ja vaimuliku juhenduse. Noores elas läbi kriisi, kus nägi end hukatusele määratud olevat, aga jõudis arusaamisele et, mis iganes Jumal talle ette näeb, on hea, sest Jumal on armastus, nagu kinnitab Pühakiri.

Hiljem õppis juurat ja teoloogiat, ning otsustas hakata vaimulikuks, loobudes karjäärist ja abielust, mis ta isa talle oli ette näinud.

 

Toivo abiga on see raamat ka digitaliseeritud.

I raamat

II raamat

Share this post

SättedSobib